^Vissza a lap tetejére
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

BIZTONSÁG, ESÉLY A KÓKAIAKÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

 • Own (autologous) bone marrow stem cells transplantation
 • Cord blood stem cells transplantation
 • Brother or sister Cord blood stem cells transplantation
 • autism
 • autism
 • autism
 • https://newmed.co.il/
 • Képgaléria

  Ma

  2023. december 5. Kedd
  Vilma

   
  A Nap kel 07:22-kor,
  nyugszik 16:00-kor.
   

   
  Holnap
  Miklós, Döniz
  napja lesz.

  Tisztelt Betegeink!

  Örömmel olvastuk mi is a hírt, hogy az Önkormányzat sikeres pályázat útján 25 millió forintot nyert el a Kókai gyermekorvosi és védőnői szolgálat energetikai felújítására. Mivel az épület egységet alkot a fogorvosi rendelővel a fűtéskorszerűsítés és szigetelőburkolás ott sem maradhatott el, ez azonban a pályázatban nem számolható el. Még más belső felújításra is szükség volt, az Önkormányzat is 4 millió 200 ezer Ft-ot mellé tett a korszerűsítéshez. A tervekben szerepel egy viakolor kővel burkolt parkoló kialakítása is.

  A felújítás során olyan plusz költségek merültek fel, amelyek csak a bontás után látszottak, így a parkoló kialakítása, illetve tervek szerinti kivitelezése veszélybe került. Az Önkormányzat a betervezett összeg felett sajnos több pénzt nem tud biztosítani. A teljes megvalósuláshoz 2 millió 500 ezer forint hiányzik.

  Mi egészségügyi dolgozók arra kértük a Biztonság, Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítványt, hogy segítsen, támogasson minket abban, hogy a felújított eü. komplexum a tervek szerint valósulhasson meg. Így hosszú évekre korszerű, a falu lakosságát szolgáló és a falu képet is emelő épület együttes jönne létre.

  E cél elérése miatt az Biztonság, Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány adománygyűjtést szervez. Kérjük a támogatásukat!

  A támogatott szervezet az adományról kedvezményre jogosító igazolást ad, amelynek birtokában a támogató a hatályos és rá vonatkozó szabályok szerint adó illetve adóalap csökkentő kedvezményt számolhat el.

  Biztonság, Esély a Kókaiakért Alapítvány

  2243 Kóka, Kossuth L. u. 2-4

  Adószám: 18719617-1-13

  OTP BANK 11742063-20013365-00000000

   Előre is köszönünk minden forintot. Ezt az épületegyüttest a falu apraja-nagyja sőt még a pocaklakók is használni fogják. Reméljük örömmel és biztonsággal!

   Kóka, 2017. július 12.

               Tisztelettel:

   a Kókai egészségügyi dolgozók és a Biztonság Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány


  Tisztelt Kókai lakosok!

  A Biztonság Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány nemes felkérésben részesült, melynek szíves örömest tesz eleget! A Kókai önkormányzat és egészségügyi dolgozók összefogásának köszönhetően megvalósul a gyermekorvosi és védőnői szolgálat energetikai felújítása. Összefogásra és segítségre van szükség ahhoz, hogy a felújítás teljes egészében megvalósuljon!

  Felkérés, mely az alapítványunkhoz érkezett a külső parkolók kialakítása, viacolorral történő megvalósítása.

  Gondoljuk végig mit is jelent ez: Azt jelenti, hogy idős betegeink könnyen és biztonságosan tudják megközelíteni az orvosi rendelőket. Mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő embertársainak biztonságot tudunk nyújtani a parkolások során, valamint gondoljunk a kisgyermekekkel érkező anyukákra. A parkolások során nem gödrökben és vizes tócsákon át kell eljutni a beteg gyermekkel és babakocsikkal a gyermekorvoshoz/védőnőhöz, hanem szilárd útburkolaton megtett úton tiszta cipellőkkel kaphatják meg az új intézményi épületekben a megfelelő szakmai segítséget!

  Segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz is, hogy megértsék mit is jelent az adomány!

  Az adományok ideális esetben nem leselejtezett vagy fölöslegessé vált tárgyakat jelentenek, hanem olyan dolgokat, amelyre a célszervezetnek valóban szüksége van. Ezért érdemes a civil szervezet munkáját megismerni. Az adomány minden formája hasznos, nem érdemes lemondani róla, ha pl. nincs rá pénz, hiszen akár élőmunkával vagy szakmai támogatással is nagy hasznot hajthatunk az adott szervezetnek. Az adományozás jelentősége abban áll, hogy gyakorlatilag ez teszi lehetővé a közhasznú szervezetek működését, amelyek olyan társadalmi, egészségügyi feladatokat tűztek maguk elé, amely nem „rentábilis“ vagy az államtól nem kap – nem kaphat – megfelelő támogatást. Sok civil szervezet a működéséhez szükséges feltételeket maga teremti meg adománygyűjtés révén.

  Szeretnénk bemutatni Önöknek az alapítványt is kérem, olvassák el:

  Biztonság, Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány 2008. február 15-én (Pest Megyei Bíróság 13 Pk. 60.511/2007/5) „13-01-0003017” nyilvántartási szám alatt jogerős végzéssel bejegyzésre került. (Cím: 2243 Kóka, Kossuth L. u. 2-4. Adószám: 18719617-1-13) Az Alapítvány cél szerinti tevékenységét 2008. március 4-én megkezdte, mely az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése.

  Az Alapítvány célkitűzései között elsősorban betegségmegelőző és gyógyító munkák támogatása, beteg és idős emberek segítése, valamint tudományos, oktatási és értékteremtő, értékőrző kulturális programok támogatása szerepel.

  A Biztonság, Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány vállalt feladatának megfelelően társadalmi és nemzeti felelősségtudattal segíti az értékmegőrző, értékteremtő programokat, támogatást nyújt oktatási és kulturális területeken, támogatja a fiatal tehetségeket és kiemelten figyel az egészségügyre. Alapítványunk legjelentősebb támogatásait minden évben az egészségügy területén nyújtja.

  Kóka község házi orvosai prevenciós napokat szerveztek, melynek költségeit az alapítvány fizette. Csontsűrűség vizsgálat valamint szív és érrendszeri vizsgálatokon vehettek részt a Kókai lakosok. Több visszahívásos esetet tártak fel.

  Hetente két alkalommal önkénteseink szállítják a házi orvosaink által levett vért a körzeti orvosi rendelő intézetbe Nagykátára. A leleteket is elhozzuk és továbbítjuk az érintetteknek.

  Elindítottuk SORSTÁRS fórumunkat, melyet havonta egy alkalommal tartunk a Művelődési házban. Hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő embereknek segítünk a mindennapi életvitelükben. Ügyeiket intézzük, hivataloknál támogatásokat intézünk, pályázati lehetőségekben segítünk.

  2016. december 5-én IV. alkalommal került megrendezésre a kókai Falumikulás. Ezen a napon felállítottunk egy házikót, melyet az alapítvány építettet fából. A piros házikót berendeztük mikulás kellékekkel majd önkénteseink segítségével felejthetetlen mikulás napi rendezvényt varázsoltunk.

  Alapítványunk munkájáról további információkat tudhat meg a biztonsagesely.hu weboldalon.

  Ha Ön kiemelt programjaink, vagy bármely tevékenységünk támogatását fontosnak tartja, úgy őszintén köszönjük felajánlását, hiszen célkitűzéseink megvalósításában segít bennünket!

  Köszönjük önzetlen segítségét és szeretnénk meghálálni: Alapítványunk közhasznú, így lehetőségünk van igazolást kiadni, mellyel az Ön cége adó és adóalapot csökkentő kedvezményt számolhat el. Ön, mint adományozó adózás előtti eredményét az adomány értékének akár 20+20%-ával csökkentheti

  Támogatását a Biztonság, Esély a Kókaiakért Közhasznú Alapítvány 11742063-20013365-00000000 számú OTP Bank bankszámlájára átutalással teljesítheti.

  Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük, írja be cégének nevét, telephelyének címét és adószámát annak érdekében, hogy adóigazolást tudjunk küldeni Önnek, ami kedvezményekre jogosítja.

  A szervezet működésével, adomány igazolások kiadásával további információ kérhető a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen vagy telefonon:

  Szabó Anita

  mérlegképes könyvelő, adótanácsadó

  Tel: 06-20/472-9190

  Copyright 2013  Biztonság, Esély a Kókaiakért KHA